|
کد مطلب: 146951
گردشگري ؛
شهرستان لردگان در يک نگاه
تاریخ انتشار : 1401/07/27 21:26:32 نمایش : 759
شهرستان لردگان با وسعت 2407 كيلومتر مربع معادل 16 درصد از مساحت استان چهارمحال و بختياري را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان؛ شهرستان لردگان با وسعت 2407 كيلومتر مربع معادل 16 درصد از مساحت استان چهارمحال و بختياري را به خود اختصاص داده است . از لحاظ موقعيت جغرافيايي اين شهرستان در طول شرقي 50 درجه و 16دقيقه تا 51 درجه و 20دقيقه و عرض شمالي 31درجه و 9 دقيقه تا 31 درجه و 39 دقيقه واقع شده است.
شهرستان لردگان در جنوب استان چهارمحال و بختياري واقع شده و از نظر موقعيت نسبي از سمت شمال به شهرستانهاي خانميرزا ، بروجن و اردل ، از سمت جنوب به استان كهگلويه و بوير احمد و از سمت شرق به استان اصفهان و از سمت غرب به استان خوزستان منتهي ميشود. اين شهرستان با ارتفاع متوسط ۱۷۰۰ متر از سطح دريا در سلسله جبال زاگرس قرار دارد و از نظر توپوگرافي قسمت هاي شمالي آنرا مناطق پست با ارتفاع كمتر از ۲۰۰۰ متر تشكيل داده و مناطق بلند آن ارتفاعات بيش از ۳۰۰۰متر در جهت جنوب شرقي مي باشد .
داراي دشتهاي حاصلخيري همچون دشت جمال، دشت فلارد و دشت لردگان و كوههاي مرتفع و بلندي همچون كوه ريگ، كوه غارون ، كوه بادامستان، كوه گوميه، كوه سرخ، كوه سيوك، كوه آس جم، كوه آب باغ و... مي باشد و از لحاظ كشاورزي بخصوص در زمينه كشت غلات از اهميت ويژهاي برخوردار بوده. و به لحاظ طبيعي و آب و هوايي يكي از نقاط مستعد و مناسب سرمايه گذاري در صنعت توريسم و گردشگري در تمامي طول سال مي باشد و با توجه به اينکه جاده لردگان – خوزستان، بهترين و كوتاهترين مسير ارتباطي استانهاي مركزي كشور مانند اصفهان، يزد، .... به خوزستان گذرد و همچنين ارتباط مناطق مركزي كشور به استانهاي كهگيلويه و بوير احمد، فارس و بوشهر از اين شهرستان ميسر و مطلوب مي باشد.
رودخانه مهم خرسان كه از سرشاخه هاي اصلي كارون هست در اين شهرستان جريان دارد و بر همين اساس سدهاي مهمي چون كارون ۴، سدهاي خرسان ۱و۲و۳و كارون ۵ بر روي رودخانه هاي شهرستان احداث و يا در حال احداث و مطالعه مي باشند و سهم عمدهاي از آب استان را به خود اختصاص داده و چشمه هاي پرآب و هميشه جوشاني مانند برم لردگان، آبشار آتشگاه ، چشمه سندگان، چشمه پروز، برم مالخليفه، چشمه ميلاس، چشمه ميشان، چشمه بارز، چشمه شوار، چشمه گوشه و ... در اين شهرستان جريان دارند. اين شهرستان داراي بيشترين اراضي جنگلي در سطح استان با مقدار 152713 هكتار كه اغلب گونه هاي آنرا بلوط و بنه تشكيل داده مي باشد كه بيشتر در نواحي غربي و جنوبي شهرستان گسترده است وسعت مراتع شهرستان حدود 137820 هكتار مي باشد و بيشترين گونه هاي گياهي و داروئي در سطح استان در اين شهرستان مي باشد.
بر اساس آخرين تقسيمات سياسي شهرستان لردگان داراي چهار شهر لردگان،منج ، مالخليفه و سردشت و چهار بخش به نامهاي مركزي، منج، فلارد، و رودشت و دهستانهاي سردشت، دودرا، ريگ، ميلاس، فلارد،پشتكوه، منج و بارز با تعداد 295 روستا ( 253 روستا داراي سکنه ، 42 روستا فاقد سکنه )حدود 45 درصد روستاهاي استان ميباشد.
براساس نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 1395 جمعيت شهرستان لردگان 155935 نفر ميباشد كه از اين تعداد 51735 نفردر مناطق شهري و تعداد 104218 نفر در مناطق روستايي زندگي ميكنند (بخش مرکزي:105538 نفر، بخش فلارد: 33023ِ نفر،بخش رودشت: 16762ِنفر، بخش منج: 17998 نفر)
وضعيت آب و هوايي : شهرستان لردگان داراي آب و هوايي متنوع مي باشد به طوريكه در اين شهرستان مناطق معتدل، سرد و گرم و مرطوب وجود دارد.
شهرستان لردگان با داشتن حدود 1000 كيلومتر راه ارتباطي معادل 27 درصد از مجموع راههاي استان را به خود اختصاص داده است و داراي 17 تونل، بيش از 17 گردنه با مسيرهاي صعب العبور و برف گير و داراي 10 مسير منتهي به استان ها يا شهرستان همجوار اعم از راههاي اصلي فرعي و بزرگراه ميباشد و 90 كيلومتر از كريدور غرب به مركز ايران (جاده خوزستان) در مسير شهرستان قرار گرفته است که در طول شبانهروز بيش از 30 هزار وسيله نقليه كه از اين مسير در حال تردد ميباشد.
شهرستان لردگان به دليل قرار گرفتن بين سه استان خوزستان، اصفهان و کهگيلويه و بوير احمد و داشتن مواهب زيباي طبيعي، پوشش جنگلي و کانونهاي گردشگري مهمي همچون آبشار آتشگاه چشمه هاي برم لردگان و مالخليفه، چشمه سندگان و ميلاس، پارک هاي جنگلي پروز، چارطاق، رحيم آباد و تنگ زيباي لاي بيد و تنگ سما، پاسگاه محيط زيست سبز كوه و رودخانه هاي مهمي خرسان و منج و حاشيه سد کارون چهار، همه ساله شاهد حجم زيادي مسافر از سراسر کشور پهناورمان ايران به شهرستان چهار فصل لردگان عنوان پايتخت مهرباني و مهمان نوازي مزين شده است مي باشيم. موضوع ديگر وجود اماكن متبركه و زيارتگاههاي متعدد در اين شهرستان مي باشد همچون: امامزاده شيرمرد، امامزاده حسن علي اكبر در بخش فلارد، امامزاده پير محمد علي، امامزاده جعفر، امامزاده شاه عبد الباقي و ... در بخش مركزي، امامزاده سيد محمد، امامزاده شهسوار، امامزاده حسن شوار، امامزاده جعفردر بخش منج.
همچنين سوغات محلي اين شهرستان شامل صنايع دستي همچون قالي، گليم، جاجيم، البسه محلي(مليله دوزي، منجق بافي، سنگ دوزي و گلدوزي) و خوراکي هايي همچون کشک، قارا، روغن محلي، عسل، برنج محلي، بن، کلخونگ، نان تنوري و تيري و رب انار مي باشد.
انتهاي خبر / 2225 م
|
|
|
|